Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

FBK vann sista hemmamatchen – hyllar fansen

Det pratades mycket om läktarinramningen efter finalmatch fem i Luleå.
Färjestadsspelarna tyckte att det var ännu bättre i Karlstad under måndagskvällen.
Ishockey • Publicerad 10 maj 2022
Färjestad hyllade supportrarna efter säsongens sista hemmamatch.
Färjestad hyllade supportrarna efter säsongens sista hemmamatch.Foto: Tommy Pedersen/TT

Det var Färjestads sista hemmamatch för säsongen. Då kokade Löfbergs arena och spelarna svarade med att vinna med 3–1 och tvinga fram en sjunde och avgörande match mot Luleå på torsdag.

Efteråt hyllade man inramningen.

Annons

– Jag vet inte om jag någonsin har varit med om bättre tryck än under de här tre finalmatcherna hemma. En brutal eloge till fansen, säger lagkaptenen Linus Johansson.

Forwardskollegan Gustav Rydahl håller med:

– Vi har grymma fans. De har verkligen hjälpt oss i de här matcherna och det har bara blivit bättre och bättre tryck. Det var väldigt kul att spela, säger han.

"Ska tysta dem"

Rydahl och resten av spelarna hoppas såklart på att så många FBK-supportrar som möjligt sluter upp bakom dem på torsdag. Men han vågar inte riktigt uppmana dem att lämna jobb och skola bakom sig.

– Haha nja, man måste ju sköta sitt jobb, säger Rydahl.

Färjestads tränare Tomas Mitell hyllar även han publiktrycket i Löfbergs arena, och han hoppas att man lyckas få ner ljudnivån hos Luleåsupportrarna på torsdag.

– Det var ruskigt bra, igen. Vi är extremt tacksamma över att ha dem här. Nu får vi åka upp till Luleå och tysta deras fans. Men det har varit grymt tryck på båda ställena, och vi tycker såklart att det är bättre här i Karlstad. Det är häftigt att hela staden och fansen lever upp, säger han.

"Blir ännu galnare"

Luleås Brendan Shinnimin tror att det kommer att bli ännu en hög ljudkuliss på torsdag.

– Våra sista hemmamatcher har varit helt galna. Det är den högsta ljudvolymen jag har hört i en hockeyarena. Jag är säker på att det kommer att bli ännu galnare på torsdag, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons