Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Farsartat matchslut i EM utreds inte

Spanien slog medvetet bort bollen och jublade när motståndaren Tyskland i stället gjorde mål.
Slutet av EM-matchen i handboll blev farsartad, men kommer inte att utredas.
Handboll • Publicerad 10 november 2022
Spaniens match mot Tyskland utreds inte. Arkivbild.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TT

Europeiska handbollsförbundet EHF skriver i ett uttalande att det inte finns några rapporter från matchen som gör att en utredning bör startas.

Det var i sista omgången i gruppspelet i damernas EM som Spanien slog Tyskland med 23–21. Genom att målskillnaden blev exakt två mål tog sig båda lagen vidare i turneringen på Polens bekostnad.

Annons

En minut före full tid ledde Spanien med 23–20 och var i anfall. Skottet sköts långt över målet.

I nästa anfall lät det spanska försvaret tyskorna att enkelt ta sig igenom och reducera, vilket gjorde att Spaniens Paula Argos jublade över baklängesmålet.

– Det är inte snyggt för sporten, men det är en risk som inte går att undvika i sista omgången, säger Morten Henriksen, sportchef i Danmarks handbollsförbund.

Eftersom Polen mötte Monenegro tidigare under kvällen kunde Spanien och Tyskland spela på Polens resultat. Men att EHF ska ändra så att sista gruppspelsmatcherna spelas samtidigt, för att undvika liknande farser, tror inte Henriksen på.

– Då får vi ett annat problem, för vad är det för arenor vi ska spela i?

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons