Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Färjestad firade 88 år med sent segermål

Färjestad fyllde år. Men det dröjde innan det blev något firande. Daniel Viksten tog revansch för en missad straff när han satte 3-2 i förlängningen mot Leksand.
Ishockey • Publicerad 10 november 2020
Färjestads Daniel Viksten grattas av Sebastian Erixon och Martin Johansson efter 3–2-målet i förlängningen mot Leksand.
Färjestads Daniel Viksten grattas av Sebastian Erixon och Martin Johansson efter 3–2-målet i förlängningen mot Leksand.Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad bildades den 10 november 1932. På 88-årsdagen blev det seger mot Leksand med 3-2 efter förlängning i SHL-ishockeyn.

Det innebar revansch för förlusten med samma siffror för lite mer än två veckor sedan.

Annons

Daniel Viksten avgjorde matchen med sitt nionde mål för säsongen – efter att ha missat en straff i andra perioden. Viksten var hårt uppvaktad och fick inte till något ordentligt avslut. Pucken gled in mellan benen på Leksands målvakt Janne Juvonen.

– Mycket flyt men väldigt skönt. Jag var ganska besviken efter straffen. Jag tyckte att han stod fel i målet och trodde att jag skulle sätta den, säger 31-åringen.

"Inget avsiktligt"

Det blev en match i uppförsbacke för jubilaren.

Inledningsvis verkade det som om åldern tagit ut sin rätt. Det var segt, omständligt och kraftlöst – särskilt i första perioden.

Dessutom drog Färjestad på sig många utvisningar. Onödigast/olyckligast var Michael Lindqvists. Landslagsmannen slog upp klubban mellan benen på Leksandsbacken Jonas Ahnelöv och fick lämna matchen redan i första perioden.

– Väldigt olyckligt. Klubban åker upp. Det är inget avsiktligt fult, säger tränaren Johan Pennerborn.

Leksand tog ledningen genom Johan Fransson som gjorde sitt första mål i återkomsten efter ljumskskadan.

Färjestad kvitterade genom Jesse Virtanen, på passning från Viksten, sex och en halv minut in i tredje perioden men Daniel Gunnarsson satte sedan 2-1 för bortalaget.

– Det var en kalldusch. Skönt att Martin (Johansson) kvitterade. Det var en jobbig match. Vi fick slita mycket. Just nu känner jag mig gammal, säger Viksten.

Ingen tårta

Pennerborn var nöjd och glad men tänkte inte fira med tårta.

Annons

– Det får vänta tills publiken är tillbaka. Men det här tyder på en jäkla moral. Vi har tjatat i flera år om att vi ska ha det i vårt dna, att vi aldrig viker ned oss. I dag sade jag till killarna att jag är väldigt stolt över dem, säger Färjestadstränaren.

Daniel Gunnarsson deppade.

– Det är väldigt tungt just nu. Vi hade ju 2-1 och ska stänga matchen. Väldigt slarvigt av oss. Väldigt surt, säger han till C More.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons