Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fans från alla VM-länder får gratis resa

Fotboll • Publicerad 1 november 2022
VM-supportrar från alla deltagande länder får gratis resa till Qatar. Här danska supportrar. Arkivbild.
VM-supportrar från alla deltagande länder får gratis resa till Qatar. Här danska supportrar. Arkivbild.Foto: Mark Earthy/AP/TT

Det är inte bara nederländska supportrar som får betalt för att åka till fotbolls-VM i Qatar.

VM-arrangören erbjuder 30–50 fans från alla 32 deltagande länder, totalt runt 1 600 personer, att komma till VM för att skriva positivt om arrangemanget i sociala medier.

Annons

Dessutom ska supportrar från alla deltagande länder ställa upp under invigningen för att då säga en hejaramsa eller sjunga en sång, kopplad till hemlandet, som arrangören valt ut.

"Vi väljer en ramsa eller sång från ert land som ni känner till", skriver organisationen till supportrarna, enligt ett dokument som nyhetsbyrån AP tagit del av.

Supporterledarna har inte ombetts att vara en språkrör för Qatar "men det skulle förstås inte vara lämpligt för er att nedvärdera" VM-värdlandet, skriver arrangören.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons