Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fans fejkade test inför Copa América-finalen

Fotboll • Publicerad 10 juli 2021
Argentina möter Brasilien i Copa América-finalen.
Argentina möter Brasilien i Copa América-finalen.Foto: Bruna Prado/AP/TT

Ett stort antal supportrar har nekats inträde till Copa América-finalen mellan Brasilien och Argentina. Anledningen är att de har visat upp falska covid-test på vägen in.

Trots att supportrarna varit portade under de 27 första matcherna i den sydamerikanska landslagsturneringen har myndigheterna i Rio de Janeiro beslutat att släppa in 6 500 supportrar på Maracana-stadion inför lördagens final, runt tio procent av arenans kapacitet.

Annons

Men när fansen var på väg in på arenan upptäcktes en rad falska PCR-tester, både bland brasilianska och argentinska supportrar.

"De här människorna kommer inte in på arenan. Kontrollerna för att säkerställa finalen i Copa América kommer att vara extremt rigorösa", säger den sydamerikanska fotbollskonfederationen i ett uttalande.

Hur många falska tester som figurerat är ännu oklart.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons