Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

F1-stjärnan opererad – slutade andas

Formel 1-föraren Alexander Albon slutade andas i samband med en titthålsoperation som gjorde att han missade helgens lopp i Monza. Albon kunde intuberas och mår nu bättre.
Formel 1 • Publicerad 12 september 2022
Alexander Albon missade loppet på Monza på grund av en blindtarmsinflammation. Arkivbild.
Alexander Albon missade loppet på Monza på grund av en blindtarmsinflammation. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Williams-föraren Alexander Albon missade helgens F1-lopp på italienska Monza-banan på grund av blindtarmsinflammation. Nu meddelar Williams att 26-åringen stött på komplikationer under titthålsoperationen som utfördes för att ta bort blindtarmen.

"Efter operationen drabbades Alex av oväntade postoperativa narkoskomplikationer som ledde till andningssvikt, en känd men ovanlig komplikation. Han återintuberades och överfördes till intensivvården", skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

Albon har dock återhämtat sig bra och kan nu andas själv. Han har fått lämna intensiven och förväntas kunna åka hem på tisdagen.

Enligt Williams hoppas Albon kunna vara tillbaka i bilen till Singapores GP i månadsskiftet september-oktober.

Albon ersattes i loppet av reservföraren Nyck de Vries som oväntat tog poäng genom att sluta nia i loppet som vanns av Max Verstappen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons