Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eriksson om att lämna Djurgården: "Mitt beslut"

Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson slutar med omedelbar verkan.
Men anklagelserna om kring kränkande särbehandling av en spelare har inget med beslutet att göra, enligt Eriksson.
Ishockey • Publicerad 9 december 2021
Joakim Eriksson. Arkivbild.
Joakim Eriksson. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Det är efter sju år i klubben som Eriksson nu lämnar – under en säsong där de sportsliga resultaten uteblivit och klubben dessutom hamnat i blåsväder efter en anmälan om brister i arbetsmiljö och negativ särbehandling.

Eriksson har varit under utredning i ärendet som lyftes av den förre lagkaptenen Linus Videll, men säger att det inte har något att göra med onsdagens beslut att avgå.

Annons

– Situationen med Linus Videll är inte anledningen till vårt dåliga resultat. Jag är ytterst ansvarig för herrsportens resultat och det tar jag fullt ansvar för, säger han till SVT.

Eriksson säger även att han inte känner att han har hela styrelsens förtroende, vilket bidragit till beslutet.

– Det finns massor av saker som jag kunde gjort annorlunda de senaste 7-8 månaderna. Men det spelar ingen roll nu. Djurgården måste komma samman.

I klubbens interna utredning kom man fram till att kommunikationen mellan ledare och spelare varit bristfällig, men att "Djurgården som arbetsgivare inte klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv och att ont uppsåt eller medveten kränkande särbehandling inte föreligger".

Videll har inte spelat någon match för Djurgården sedan den 16 oktober, men har tränat med laget. I måndags meddelade klubben att spelaren begärt att bli utköpt från sitt kontrakt som sträcker sig fram till 2023, men till Expressen säger Videll att det inte stämmer.

Djurgården ligger sist i SHL just nu. I oktober fick även tränaren Barry Smith lämna klubben på grund av de dåliga resultaten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons