Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eriksens landslagströja såld för 200 000 kronor

Den danske landslagsmittfältaren Christian Eriksen har blivit en matchtröja fattigare.
Men de motsvarande 200 000 svenska kronorna som köparen betalat för den på auktion går till krigsdrabbade barn i Ukraina.
Fotboll • Publicerad 1 april 2022
Christian Eriksen i landslagströjan som nu sålts för motsvarande 200 000 svenska kronor. Arkivbild.
Christian Eriksen i landslagströjan som nu sålts för motsvarande 200 000 svenska kronor. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Tröjan bar Christian Eriksen, till vardags i Brentford i Premier League, i Danmarks vänskapslandskamp mot Nederländerna den 26:e mars – vilket var hans första framträdande i landslaget sedan den mycket uppmärksammade EM-matchen mot Finland förra året då Eriksen rasade ihop på grund av hjärtstopp.

I matchen, som Danmark förlorade med 2–4, blev Eriksen dessutom målskytt.

Annons

Landslagströjan var en av flera som auktionerades ut till förmån för Unicefs arbete för barn i Ukraina som drabbats av kriget. Alla truppens 23 spelartröjor såldes, varav bland andras Joakim Mæhles och Pierre-Emile Højbjergs såldes för motsvarande 36 000 respektive 20 000 svenska kronor.

Tröjorna var specialdesignade för ändamålet och pryddes av danska, nederländska och ukrainska flaggor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons