Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rensfeldt: "Besviken och skamsen"

Länge, länge var dörren till Djurgårdens omklädningsrum stängd.
Till slut kom forwarden Ludvig Rensfeldt ut och försökte sätta ord på känslorna efter att svensk ishockeys mesta mästare rasat ned i hockeyallsvenskan efter fjärde raka förlusten mot Timrå.
Ishockey • Publicerad 2 april 2022
Deppigt hos Djurgården. Tim Söderlund (26) och Ludvig Rensfeldt (24) bland skamsna djurgårdare.
Deppigt hos Djurgården. Tim Söderlund (26) och Ludvig Rensfeldt (24) bland skamsna djurgårdare.Foto: Mats Andersson/TT

Utifrån arenan hördes med jämna mellanrum jubel och segersång när Timrås spelare gång på gång kom tillbaka ut på isen för att fira med sina supportrar.

Djurgårdens spelare låste in sig i omklädningsrummet länge, länge efter slutsignalen. Lagkaptenen Marcus Sörensen ville inte möta pressen, i stället kom till slut assisterande kaptenen Rensfeldt ut.

Annons

– Att man är med och spelar ned Djurgården från SHL...det går inte att beskriva hur ledsamt det känns, säger han med nedböjt huvud.

Det var liksom inget snack heller.

"Vinner välförtjänt"

Fyra raka segrar i nedflyttningskvalet för Timrå är svårt att snacka bort.

– Det börjar egentligen i första matchen när vi inte är redo och de tar greppet. Det sätter prägeln. I andra matchen tycker jag vi har grepp om det och sedan tappar vi i slutet. Det är klart att det blir tufft för oss mentalt. De vinner välförtjänt och det känns nästan ännu tyngre, säger han om matchserien.

Tränaren Joakim Fagervall, som kom in i januari, pratade också om skuldkänslor.

– Min första känsla när slutsignalen går är att jag har svikit dem som trodde att jag kunde hjälpa till, säger han.

Bättre förberedda

Fagervall tycker att Timrå var bättre förberett inför kvalet än hans eget lag.

– Timrå var väldigt, väldigt förberett att spela den här kvalserien. Både mentalt men också spelmässigt så hanterade det här på ett fantastiskt bra sätt. Redan i match ett satte de en prägel på att de hade kommit längre. Timrå är väldigt bra på att kvala, det ska man inte underskatta. Det är imponerande.

Han hade inget direkt svar på vad hans eget lag kunde ha gjort bättre i förberedelserna.

– Det är väl 52 omgångar som gör att man hamnar där man hamnar. Det finns säkert saker som inte varit bra nog. Blir det 4–0 i matcher så talar det sitt tydliga språk. Timrå var bättre än vi. Den spets vi hade tog slut i Örebromatchen, säger Fagervall.

Annons

Det var den första av åtta raka förlustmatcher som Djurgården hade i avslutningen av grundserien och i kvalet.

De flesta spelarkontrakt i Djurgården bryts i och med degraderingen. Joakim Fagervall har inga andra tankar än att stanna i klubben.

– Jag har ett avtal med Djurgården i ytterligare två år och jag har inga andra avsikter från min sida.

Fakta: Djurgårdens kaossäsong

25 oktober: Bara drygt sex veckor in i serien väljer NHL-meriterade huvudtränaren Barry Smith, 69 år, att avgå. Då har Djurgården bara plockat två trepoängare på de 13 första matcherna. Assisterande tränarna Nichlas Falk och Mikael Aaro och sportchefen Joakim Eriksson meddelar att klubben inte söker någon ersättare till Smith.

24 november: Expressen avslöjar att forwardsstjärnan Linus Videll, som officiellt saknats på grund av skada, anmält Barry Smith och Joakim Eriksson till vd:n Thomas Kraft för kränkande särbehandling efter att ha fråntagits rollen som lagkapten. Drygt en månad senare lämnar Videll klubben.

8 december: Strategiske sportchefen Joakim Eriksson väljer att hoppa av då resultaten fortsätter att gå emot Djurgården som nu är särklassig jumbo.

9 december: K-G Stoppel, som jobbat i klubben i 30 år, tar över som sportchef och börjar bygga om spelartruppen ordentligt, tar de närmaste månaderna in åtta nya spelare och skeppar i väg fyra.

25 januari: Djurgården presenterar Joakim Fagervall som ny huvudtränare, bara drygt en vecka efter att han sparkats från Malmö. Det nybyggda laget börjar vinna och är ett tag seriens formstarkaste. Men en svag avslutning på grundserien gör att laget inte hinner i kapp och tvingas kvala.

2 april: Djurgården åker ur SHL efter fyra raka förluster mot Timrå och flyttas för andra gången på tio år ned i hockeyallsvenskan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons