Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Engelska fans portas och riskerar böter i Rom

Engelska fotbollssupportar som reser till Italien för EM-kvartsfinalen mot Ukraina på Olympiastadion i Rom på lördag portas på grund av inreserestriktioner i coronapandemin.
Supportrar som bryter mot restriktionerna kan riskera upp till motsvarande drygt 35 000 kronor i böter.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2021
Engelska fotbollssupportar har hittills kunnat se samtliga fyra EM-matcher hemma på Wembley i London. Arkivbild.
Engelska fotbollssupportar har hittills kunnat se samtliga fyra EM-matcher hemma på Wembley i London. Arkivbild.Foto: Justin Tallis/AP/TT

Engelska fotbollssupportrar är kända för att i stor skara ta sig till de arenor runt om i världen där deras herrfotbollslandslag spelar.

Lördagens EM-kvartsfinal mot Ukraina i Italiens huvudstad Rom innebär däremot svårlösta problem för supportrar som tänkt resa in i landet endast för matchens skull.

Annons

Italiens ambassad i London meddelar att ingen supporter som reser in i Italien under dagarna före matchen kommer att få komma in på Olympiastadion i Rom.

Inget undantag

"Ingen som varit i Storbritannien under de senaste 14 dagarna, oavsett nationalitet eller hemvist, kommer att släppas in på arenan, även om de har en biljett", skriver ambassaden i ett uttalande enligt Reuters.

Engelska fotbollsförbundet (FA) går i linje med de italienska myndigheterna och skriver på sin webbplats att fem dagar i självisolering krävs efter inresa i Italien från Storbritannien.

Lämnar Wembley

"Det betyder att supportrar från Storbritannien som reser till Italien efter den 28 juni (i måndags) inte kommer att anlända i tid för att se EM-kvartsfinalen i Rom den 3 juli", skriver FA på sin webbplats och fortsätter:

"Den som bryter mot restriktionerna och blir påkommen kommer att bli bötfälld på ett belopp mellan 400 och 3 000 euro (motsvarande 4 700 och 35 400 kronor) och riskerar åtal."

Årets fotbolls-EM arrangeras på tolv arenor i tolv olika länder. England har hittills spelat samtliga fyra matcher på Wembley i London, vilket också är arenan där semifinaler och final spelas i nästa vecka.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons