Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nära sitt tredje OS – då slutar slalomstjärnan

Emelie Wikström var bara några månader från sitt tredje OS.
Men nu har slalomstjärnan i stället bestämt sig för att lägga av.
"Jag känner att jag inte riktigt är där jag vill vara", säger hon.
Alpint • Publicerad 7 oktober 2021
Emelie Wikström. Arkivbild.
Emelie Wikström. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Emelie Wikström var sexa på OS i Sotji 2014 och tolva i Pyeongchang för snart fyra år sedan. Men med några månader kvar till OS i Peking har 29-åringen bestämt sig för att avsluta alpinkarriären.

Wikström har gjort 106 starter i världscupen, men saknar motivationen för att satsa helhjärtat på ännu en slalomsäsong.

Annons

"Det är ett hårt liv där förberedelser och viljan att hela tiden prestera på topp kräver en hundraprocentig satsning", säger hon i ett pressmeddelande.

"För den satsningen måste motivationen, passionen och inte minst kroppen vara på topp och efter att ha gjort en försäsong med siktet på mitt tredje OS, känner jag att jag inte riktigt är där jag vill vara".

Sävsjöåkaren har varit en del av landslagstrupperna sedan hon var 15 och vann bland annat guld på Ungdoms-OS 2009 och VM-brons i lagtävlingen 2017.

"Det finns mycket jag kommer sakna, men främst gemenskapen med alla i laget, som varit min 'andra familj' under nästan halva mitt liv", säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons