Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elitdomare döms till sju års fängelse

Fotboll • Publicerad 6 maj 2021
Sju års fängelse blev domen för en elitdomare i fotboll. Arkivbild.
Sju års fängelse blev domen för en elitdomare i fotboll. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

En elitdomare i fotboll döms av Växjö tingsrätt till sju års fängelse och näringsförbud för grovt skattebrott och penningtvättsbrott, skriver Dagens Nyheter.

Domaren, som dömde i superettan 2019, döms för sin inblandning i en härva av momsbedrägerier, som enligt tidningen beskrivs som den största i sitt slag i Sverige. Gärningsmännen ska tillsammans ha undgått 190 miljoner i skatt.

Annons

Själv hävdar fotbollsdomaren att han lurats in i ett brottsupplägg kring handel med mobiltelefoner. Men tingsrätten är av en annan uppfattning och dömer sju av de åtta åtalade till fängelsestraff från två till åtta år.

Tidigare i år fälldes även en annan elitdomare i fotboll för grov ekonomisk brottslighet. Då till 4,5 års fängelse, vilket senare sänktes till fyra år av hovrätten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons