Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Tror inte det skulle skett om det var herrar"

Med tre månader kvar finns fortfarande ingen officiell spelort för damernas bandy-VM.
Biträdande förbundskapten Hanna Dahlström tror inte att beslutet hade fattats så sent om det handlat om herrarnas VM.
Bandy • Publicerad 17 december 2021
Sverige är regerande världsmästare. Arkivbild.
Sverige är regerande världsmästare. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Turerna kring damernas bandy-VM nästa år har varit många. Stockholms bandydistrikt, som skulle arrangerat mästerskapet i början av januari, meddelade tidigare i veckan att det inte skulle bli av.

Anledningen var den ökade smittspridningen av covid-19.

Annons

Enligt Svenska bandyförbundets generalsekreterare, Pär Gustafsson, fattades beslutet utan inblandning av förbundet.

– Det är konstigt att vi inte fått vara med i processen fram till det här beslutet. Utan vi fick ett färdigt taget beslut till oss sent söndag kväll, sade han då till Bandypuls.

Stockholm ändrade sig

Men sedan Internationella bandyförbundet meddelat att man flyttar mästerskapet till mars 2022 har Stockholm ändrat sig och öppnat för att ändå arrangera mästerskapet.

Om det blir just Stockholm är dock oklart, förbundet ska fatta beslut i frågan inom de närmaste dagarna, bekräftar Pär Gustafsson.

– Det brådskar ju såklart, så att vi kan arrangera ett så bra VM som möjligt, säger han.

TT: Är det rimligt att tro att coronasituationen ska vara annorlunda då?

– Det är egentligen en fråga som bör ställas till Stockholms bandyförbund. Men när de säger att de är redo så har de såklart gjort den bedömningen, jag kan inte tolka det på annat sätt. Annars hade de inte sagt att de var redo.

"Annorlunda upplägg"

Sverige är regerande världsmästare, men att få ett besked om att VM skjutits upp så sent inpå det planerade mästerskapet var inte den bästa av uppladdningar, berättar biträdande förbundskapten Hanna Dahlström.

– Det blir helt annorlunda upplägg. Vi haft många läger under hösten och tänkte ta ut truppen snart. Nu måste vi kanske lägga in ett läger till och se hur vi ska lägga upp det, det blir mycket planering, säger hon.

Hade varit annorlunda för herrar

Hon tror inte att det varit samma karusell med beslut om det hade gällt ett VM för herrar.

Annons

– Jag tror att det hade varit lite bättre förberett. Visst, man har ställt in herr-VM innan, men jag tror att det beslutet togs tidigare.

Hon tycker att Stockholm haft tid på sig att förbereda sig för ett mästerskap under pandemin.

– Det känns som man hade tid på sig att förbereda sig för en ökad smitta – att det beslutet tagits utan att man har pratat med oss kan jag tycka är illa. Jag tror inte det skulle skett om det var herrar, eller det är jag ganska säker på, säger hon.

Varken Dahlström eller förbundskapten Olle Wiberg har någon vidare insyn i beslutsprocessen, i förlängningen gäller det också spelarna.

– Vi kommer ringa runt och prata med alla. Det ska inte vara några problem att tagga till när det väl blir VM. Men klart att blir lite antiklimax, alla hade sett fram emot det och vi hade en bra känsla, säger Hanna Dahlström.

TT har sökt Stockholms bandyförbund.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons