Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter succédebuten – får A-lagskontrakt i AIK

AIK:s Amar Ahmed Fatah imponerade i debuten mot Östersund.
Nu belönas 17-åringen med ett A-lagskontrakt till och med 2024.
Fotboll • Publicerad 19 november 2021
Amar Ahmed Fatah i debuten mot Östersund.
Amar Ahmed Fatah i debuten mot Östersund.Foto: Sören Andersson/TT

"Amar är AIK. Han är en smokinglirare med skruvdobb. Han är blå linjen. Han är överallt. Amar växer med AIK, och AIK växer med Amar. Från U, till A", säger akademichef Johannes Wiklund till klubbens hemsida.

Amar Ahmed Fatah kom till AIK från Brommapojkarna 2013 och fick göra sina första allsvenska minuter i 3–0-segern mot Östersund.

Annons

Efteråt hyllades han av AIK-tränaren Bartosz Grezelak.

– Han har den där underbara kaxigheten att han går rakt mot motståndaren. Det är ingen mänsklig rättighet att få en plats på planen i AIK. Det är något du måste jobba för, och det har han gjort, sade han.

Nu kommer belöningen i form av ett A-lagskontrakt:

"Jag är väldigt glad och stolt, Jag har jobbat hårt för ett A-lagskontrakt och det har varit drömmen sedan jag var liten. Jag tackar AIK för det förtroende som de haft för mig sedan jag var ung, och den hjälpen som jag fått vid svåra tider och vid bra tider", säger Amar Ahmed Fatah.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons