Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter rasismen mot Zlatan – Roma kan straffas

Fotboll • Publicerad 1 november 2021
Zlatan Ibrahimovic firar målet mot Roma.
Zlatan Ibrahimovic firar målet mot Roma.Foto: Gregorio Borgia AP/TT

Zlatan Ibrahimovic utsattes för rasism när Milan slog Roma med 2–0. Nu riskerar motståndarlaget att straffas, skriver Football Italia.

Den svenske anfallsstjärnan glänste i matchen och bombade in 1–0-målet på frispark innan han fixade fram en straff som Franck Kessié förvaltade på bästa sätt.

Annons

Därefter ska Milanduon ha fått rasistiska tillmälen riktade mot sig. Enligt italienska medier skrek Roma-supportrarna "du är en zigenare" åt Ibrahimovic, som svarade med gestikulera med armarna och elda på supportrarna. Något han straffades för i form av ett gult kort.

– Jag behöver bli utvisslad. Jag känner mig levande. Och ju mer de visslar, desto mer levande känner jag mig. Adrenalinet betyder allt, det ger mig mycket, sade Ibrahimovic till Dazn efteråt.

Enligt Football Italia riskerar Roma att straffas efter händelsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons