Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klæbo vann i Lillehammer efter bråket

Sponsorbråket hindrade inte Johannes Høsflot Klæbo från att vinna skidsprinten i Lillehammer.
Skidor • Publicerad 3 december 2021
Johannes Høsflot Klæbo, med Viaplayloggan på benet, vann i Lillehammer.
Johannes Høsflot Klæbo, med Viaplayloggan på benet, vann i Lillehammer.Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Han vann världscuptävlingen före landsmannen Thomas Helland Larsen och fransmannen Richard Jouve.

Det var Klæbos 41:a världscupseger, den 26:e i sprint. Han var lika överlägsen som Maja Dahlqvist på damsidan – vann kvalet och sina kvartsfinal- och semifinalheat.

Annons

– Det var härligt att komma hit och kunna tända till tillräckligt för att vara med och slåss om segern. Det var härligt att komma först över mållinjen, säger han till NRK.

Klæbo har haft en händelserik vecka utanför skidspåren då han gick ut och vägrade att tävla med Viaplaylogga på tävlingsdräkten. Han anser att det inte är bra att landslaget sponsras av det sändande tv-bolaget Nent som även har i uppgift att granska åkarna. Men på torsdagen var skidbråket löst och Klæbo gick med på ha sponsorloggan på tävlingsdräkten.

Svensken Marcus Grate kom sista i finalen, blev sexa. Han fick ändå revansch för förra veckan i premiären i Ruka där han åkte ihop med landslagskollegan Anton Svensson i semifinalen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons