Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dyra missar för Kittel i världscupfinalen

Patrik Kittel med hästen Zepter kunde ha slagit sig in i toppen under avgörandet av världscupfinalen i dressyr i Leipzig.
Där inledde ekipaget starkt i küren – men några missar i galoppen blev kostsamma.
Ridsport • Publicerad 9 april 2022
Patrik Kittel. Arkivbild.
Patrik Kittel. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

I küren, dressyrens fria program, hoppades 45-åringen kunna lyfta styrkorna hos Blue Hors Zepter och slå sig in i topp fem. Då hade duon redan kammat hem en sjundeplats i torsdagens korta grand prix-program.

Och starten blev urstark. Men i galoppen kom några kostsamma misstag och till sist landade ekipaget på 76,725 procent.

Annons

– I början gick det väldigt bra, sedan såg han något i galoppen, blev rädd och hetsade upp sig, säger Kittel till TT efteråt.

– Han var väldigt duktig men dock blev det också mycket fel, för många fel. Jag hade behövt rida felfritt för att vara med här, konstaterar han.

Ekipaget håller fortfarande på att lära känna varandra. Zepter kom till Kittel först i januari.

– Jag kanske skulle ha ridit försiktigare på framridningen idag och låtit honom gasa upp själv inne på banan men man måste också lära sig de sakerna och det tar tid, resonerar Kittel.

Det var ryttarens åttonde världscupfinal – och blott andra internationella tävling med Zepter. Tävlingshelgen har, trots missarna, gått bättre än väntat, enligt Kittel.

– Jag är jättenöjd. Det har gått bättre än förväntat. Det hade lika gärna kunnat vara tia, tolva. Man hoppar lite i det kalla vattnet när man är på en sådan här tävling med en sådan ny häst så det är bara att rida och hoppas på det bästa, säger han.

Kittel slutade på åttonde plats i küren. Vann gjorde tyska Jessica von Bredow-Werndl med Dalera, på 90,836 procent.

I sin avskedsföreställning blev hästen Weihegold, med tyska Isabell Werth som ryttarinna, fyra med 85,921 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons