Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Duplantis tog enkelt hem stavhoppet i lag-SM

Friidrott • Publicerad 8 juli 2023
Armand Duplantis i sin Upsala IF-dränk. Här med mamma Helena.
Armand Duplantis i sin Upsala IF-dränk. Här med mamma Helena.Foto: Ali Lorestani/TT

De svenska stjärnorna fortsatte under lördagen att slipa på formen inför sommarens VM i Budapest. Inte alls oväntat var det superstjärnan Armand Duplantis som tog hem herrarnas stavhopp. Höjden 5,71 innebar nytt rekord i lag-SM.

– Jag känner mig bra. Jag känner att jag är vart jag vill vara. Jag är i bra form men jag har två tävlingar kvar innan VM och båda är Diamond League. Så det kommer vara ett bra test och se till att allt är perfekt innan VM, säger Duplantis, som har siktet inställt på ett nytt världsrekord i sommar.

Annons

– Det är planen. Kanske tidigare än VM också. Polen och Monaco är nästa två tävlingar och båda är bra arenor för att hoppa högt.

Duplantis (Upsala IF) trivdes också med att få representera sin klubb.

– Det är alltid kul att tävla när det är för ett lite annorlunda syfte än bara för sig själv. Att tävla för ett lag, man saknar det när man kör en sport som stavhopp. Så det är kul, säger Duplantis och fortsätter:

– Det är en annorlunda typ av ... känsla. Jag vet inte hur man ska förklara.

Roos med nytt årsbästa

En som hade en riktigt bra dag var kulstötaren Fanny Roos som var tillbaka på över 19 meter. Med 19,20 stötte hon till och med nytt årsbästa.

— Det kändes bra. Jag är ändå nöjd med min tävling och det känns som att det har varit på g de senaste tävlingarna. Men så fick jag till det bättre i dag, så jag är väldigt nöjd med det. Det var kul att göra över 19 igen. Det känns som att formen blir bättre och bättre, säger Roos.

Särskilt skönt för Roos var det nog då hon hade det väldigt tungt i Diamond League i Oslo i mitten på juni. Då stod hon för tre ogiltiga stötar. Nästa stora mål för Roos är VM i ungerska Budapest i augusti.

– Jag vill vara i min bästa form i VM och prestera på min personliga högsta nivå. Sen så får man se hur långt det räcker.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons