Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

OS utan publik: "Inget att säga emot"

Guldfiranden i Tokyo kommer att ske utan publik.
Under torsdagen kom beskedet att det inte blir någon publik på OS.
Olympiskt • Publicerad 8 juli 2021
Peter Gerhardsson får leda damlandslaget i OS utan publik.Foto: Adam Ihse/TT

En som hade sett fram emot att tävla inför publik är ett av de absolut största guldhoppen: Armand Duplantis.

– Det är inte så kul. Speciellt efter de superhäftiga tävlingarna jag hade på senare tid, säger stavhoppsstjärnan till Aftonbladet.

Annons

Angelica Bengtsson, även hon stavhoppare, tog beskedet med lite mera ro.

– Min största publik är i tv-kamerorna, så jag kommer ändå vara i min egen bubbla och känna stödet hemifrån. Det kommer inte ta bort någonting om hur stort OS är, säger Bengtsson till Sveriges Radio.

I Göteborg under torsdagskvällen inledde damlandslaget i fotboll sin uppladdning inför OS. Laget är ett av de stora svenska medaljhoppen och inleder turneringen 21 juli mot USA.

En toppmatch som spelas på Ajinomoto-stadion – en arena som i vanliga fall kan ta runt 50 000 åskådare men som nu kommer att vara tom.

– Det är tråkigt, för alla spelare och ledare vill ju ha publik. Men samtidigt är vi alla vana vid det, tyvärr. Det är ingenting att säga emot, men det är såklart tråkigt att spela utan publik. Men om det är det bästa sättet att undvika smittspridning i Japan så är det klart att vi inte ska ha publik, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson:

– I nuläget när vi nu har gått in i det här så tänker jag på det fotbollsmässiga. Vi är bra på att hantera olika saker och jag har inte funderat så mycket på publikfrågan. Det är ett beslut som är fattat och vi har spelat utan publik förut, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons