Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dubblad förlust för AIK Fotboll

Fotboll • Publicerad 6 maj 2022
AIK Fotboll redovisar en ökad förlust för årets första kvartal, men den nytillträdde vd:n Manuel Lindberg ser tecken på en vändning efter två års pandemi. Arkivbild
AIK Fotboll redovisar en ökad förlust för årets första kvartal, men den nytillträdde vd:n Manuel Lindberg ser tecken på en vändning efter två års pandemi. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

AIK Fotboll redovisar en rörelseförlust på 19,4 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 9,8 miljoner i förlust under motsvarande period i fjol.

Men klubben börjar enligt den nytillträdde vd:n Manuel Lindberg återvända till en normal verksamhet efter nästan två år av pandemi.

Annons

Intäkterna under kvartalet är i princip oförändrade, på 23,3 miljoner kronor, mot 23,4 miljoner ett år tidigare.

"Vi kan konstatera att kvartal ett landar på en normal säsongsvariation med ett underskott på knappt 20 miljoner kronor. Vi ser generellt en mycket positiv utveckling på bland annat biljettförsäljning till våra hemmamatcher för herrlaget samt försäljning av sponsring och reklam", skriver Lindberg i en kommentar.

"Årskortsförsäljningen uppgår till 27,5 miljoner kronor vilket är rekord för klubben", tillägger Lindberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons