Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dubbla segrar för Sjöström: "Är tillbaka"

Dubbla segrar – och återigen vinst i skinstävlingen på 50 meter fritt.
Sarah Sjöström är riktigt het i ISL-serien.
Simning • Publicerad 3 september 2021
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sjöström tog ju OS-silver på 50 meter fritt i Tokyo för drygt en månad sedan, bara knappt ett halvår efter armbågsoperationen i februari.

Och på 50-metersdistanserna är det svårt att tro att supersvenskan skulle ha haft ett långt skadeuppehåll tidigare i år.

Annons

I två grundseriematcher för Energy Standard i ISL-serien, som avgörs i kortbana, har Sarah Sjöström tagit sex av sex grensegrar på 50 meter fritt och 50 meter fjäril.

I den andra matchen vann hon i torsdags 50 meter fritt och på fredagen följde hon upp med seger i 50 meter fjäril och i skinsupplagan av 50 meter fritt. Där tävlar simmarna i utslagningslopp mot varandra i rask takt, först åtta simmare, sedan fyra och i finalen två. I den första grundseriematchen vann svenskan också skinstävlingen.

"Känns bra"

Sjöström var tvåa i första omgången och vann sedan både semifinal och final där hon i avgörandet slog lagkamraten Siobhan Haughey, Hongkong, överlägset. Segertiden i finalen blev 24,22 efter en kanonstart.

– Det känns bra att vinna skins igen. Kul att vårt lag kunde vinna dubbelt. Hon är duktig, men jag har lite mer rutin i skins, säger Sjöström i Eurosports sändning om Siobhan Haughey.

På 50 meter fjäril vann Sjöström på 25,11 och besegrade nederländskan Ranomi Kromowidjojo med fyra hundradelar.

Tar tävlingspaus

På dubbla distansen är Sjöström inte riktigt ikapp ännu. Där blev svenskan klart slagen av Haughey som vann med drygt sex tiondelar före Sjöström som hade 52,28.

Sjöström leder ISL individuellt, men nu är det slutsimmat i grundserien för henne och hon står över de två återstående matcherna. I en intervju med DN före premiären sade hon att hon i stället ska lägga in en träningsperiod efter de två första matcherna. Nästa gång hon simmar i ISL blir i slutspelet i Eindhoven i november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons