Dråpligt självmål fällde Oskarshamn

Det började med en målvaktstavla och slutade med ett av säsongens mest dråpliga självmål.
Oskarshamn hade en tung SHL-kväll och förlorade hemma mot Färjestad med 1–4.
Ishockey • Publicerad 2 februari 2021
Oskarshamns Joe Cannata hade ingen rolig kväll mellan stolparna hemma mot Färjestad. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Efter två raka segrar blev det platt fall för Oskarshamn, som trots tidig ledning fick lämna hemmarinken som förlorare. Fredrik Olofsson kontrade in 1–0 tidigt i den första perioden, men sedan gick det mesta utför.

Färjestads kvittering kom efter 7.14 och det var det första av två märkliga mål under kvällen. Gästernas Albert Johansson sköt från blålinjen, men särskilt farligt verkade det inte.

Oskarshamnsmålvakten Joe Cannata hade fri sikt och till synes koll på pucken, han skulle bara mota i väg den med klubban. Det gick inget vidare och amerikanen styrde den i stället upp på den egna armen och in i mål.

"Ingen aning faktiskt"

Albert Johansson undrade själv hur han blev målskytt:

– Jag har ingen aning faktiskt. Jag fick den på mål och sedan hittade den in på något sätt, sade han till C More i den första periodpausen.

– Men det lönar sig att lägga puckar mot mål.

Den andra perioden var jämn och länge mållös. Men några mardrömsminuter sänkte Oskarshamn.

Färjestads 2–1-mål var frukten av ett fint förarbete signerat Jacob Peterson. 21-åringen skrinnade behärskat runt Oskarshamns mål med pucken under kontroll, och hittade Jesse Virtanen i en bra position framför mål. Cannata parerade Virtanens försök, men returen hamnade hos Per Åslund och då var målvakten chanslös.

Karriärens enklaste mål?

Det avgörande 3–1-målet kom sedan minst sagt oväntat, med drygt en minut kvar av perioden.

Oskarshamns Kim Rosdahl slog vad som såg ut som en helt ofarlig bakåtpassning, om än mot det egna målet. Pucken gick som planerat till lagkamraten Adam Janosik, men slovakens mottagning blev förödande dålig. I stället blev det en styrning och den ställde Joe Cannata helt, och gav ett av säsongens dråpligaste självmål.

Färjestads Daniel Viksten, som inte hade varit nära pucken på flera sekunder, tillskrevs karriärens kanske enklaste mål.

Den tredje perioden kontrollerade Färjestad sedan, och kunde komfortabelt säkra lagets fjärde raka seger. Avslutande 4–1 satte Martin Johansson i tom bur.

Oskarshamn får chans till revansch redan på torsdag, då lagen möts på nytt.