Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Domare stängs av efter 132-minutersmatch

Fotboll • Publicerad 16 mars 2023
Sex fotbollsdomare i Bolivia har stängts av efter att ha beslutat om 42 minuters tilläggstid i en match mellan Palmaflor och Blooming. Arkivbild.
Sex fotbollsdomare i Bolivia har stängts av efter att ha beslutat om 42 minuters tilläggstid i en match mellan Palmaflor och Blooming. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bolivias fotbollsförbund har stängt av sex domare efter det att de beslutade om 42 minuters tilläggstid i en match mellan Palmaflor och Blooming i landets högsta liga.

Palmaflor besegrade Blooming med 3–2 i en match på måndagen som i efterhand granskades av Bolivias domarkommitté. Den 132 minuter långa matchen spelades i ösregn i staden Chapare.

Annons

Domaren Julio Gutiérrez lade till de 42 minuterna efter det att videogranskningen av Palmaflors andra mål dragit ut på tiden och på grund av ett bråk som följde då bortalaget tilldelats två röda kort.

Det förlorande laget Blooming skrev på Twitter att domarnas beslut utsatte spelarna för risk att skada sig i och med den "överdrivna tilläggstiden".

Bolivias tidigare president Evo Morales, som nu sitter i Palmaflors ledning, sade efter matchen att hans lag vann matchen trots domarnas insats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons