Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Djurgårdens spelare avstår miljonbelopp

Den ekonomiska krisen i pandemins spår lindras i Djurgården hockey.
Spelartruppen är ense om att den här SHL-säsongen avstå den rörliga ersättningen i kontrakten. Det sparar miljonbelopp åt klubben.
Ishockey • Publicerad 5 oktober 2020
Djurgårdens spelartrupp avstår delar av sin lön för att hjälpa klubben i den ekonomiska krisen. Arkivbild.
Djurgårdens spelartrupp avstår delar av sin lön för att hjälpa klubben i den ekonomiska krisen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Djurgården går ut med nyheten på sin webbplats. Där tackar sportchefen och tillförordnade vd:n Joakim Eriksson spelarna för deras lojalitet och välvilja.

"Jag är oerhört stolt över våra spelare. De har ett stort Djurgårdshjärta och har en stor ansvarskänsla utifrån den uppkomna ekonomiska situation som såväl Djurgården som övriga lag i SHL upplever just nu. Vi, precis som övriga elitklubbar i Sverige, brottas med den ekonomiska utmaningen som pandemin innebär på den här säsongen och för framtiden. Vi har haft spelare och stora delar av kontoret permitterade tills säsongen startade och nu har vi kommit överens med spelartruppen om en ekonomisk eftergift." säger Eriksson.

Annons

Djurgårdens spelare är de första i SHL som kommit överens om att avstå rörliga delar av lönen.

"Det är två mästerskap som genomförs nu. Ett på isen och ett utanför. Det gäller att behärska båda", säger Joakim Eriksson om situationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons