Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Djurgården klart för Europa: "Otroligt stolt"

Ett solomål av Magnus Eriksson ordnade 1–0-seger mot Häcken. Djurgården slutar trea i allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 4 december 2021
Magnus Eriksson firar segermålet.
Magnus Eriksson firar segermålet.Foto: Thomas Johansson/TT

Det var snövallar utanför planen, några minusgrader och en isande vind på Bravida Arena.

Men efter slutsignalen fick Djurgårdens spelare och ledare varma hyllningar från en stor sjungande och hoppande djurgårdsklack. Och de fick ta emot allsvenskans tredjepris som kallas lilla silvret.

Annons

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson tyckte att han gjorde säsongens sämsta match i förlusten mot Varberg förra helgen. Nu mot Häcken hade han en privat uppvisning i tolfte minuten.

Efter att Djurgården stulit bollen högt upp dribblade Magnus Eriksson slalom förbi fem Häckenspelare. Sedan petade han behärskat in 1–0 med vänsterfoten.

– Jag är väl inte jättekänd för att göra slalommål och solomål. Det var ett roligt och bra mål. Och välbehövligt efter plumpen förra veckan, säger Magnus Eriksson.

”En fantastisk grupp”

Efter det tidiga ledningsmålet blev det försiktig och defensivt inriktad fotboll. Inget av lagen skapade särskilt mycket framåt under resten av matchen.

– Vi har kanske inte som Malmö de riktigt stora namnen och stjärnorna som förväntas göra det. Vi har extremt bra fotbollsspelare men framförallt drar vi åt samma håll allihopa, säger Magnus Eriksson och tillägger:

– Detta är en fantastisk grupp att vara en del av. Det finns ett tydligt ledarskap och på så många plan gör vi en bra säsong. Men det är klart att man hade önskat att hamna någon placering högre upp.

Efter den 30:e och sista matchen i 2021 års allsvenska summerar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Jag är väldigt tacksam över att vi fixar en Europacupplats utifrån förutsättningarna idag. Sen kan man alltid vrida på det. Med tre omgångar kvar hade vi allt i egna händer. Men jag är otroligt stolt över vad ledarna och spelarna har utfört och att vi har säkrat Europaspel.

Häcken bara tolva

Häcken avslutade allsvenskan med sin tolfte förlust. Hisingslaget har bara vunnit nio matcher. Den slutliga tolfteplatsen är långt ifrån vad de flesta väntade sig när allsvenskan sparkade igång.

– Vi har förlorat fler matcher än vad vi har vunnit, och det var såklart inte vad vi hade som ambition före säsongen, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Annons

TT: Vilka ser du som de främsta förklaringarna till att det inte har gått bättre?

– Det finns alltid en väldig massa olika förklaringar. Vi har haft mycket skador och avstängningar som har gjort att det varit en enorm omsättning i startuppställningen. Viktiga bärande spelare som Erik Friberg och Rasmus Lindgren har inte kunnat spela så mycket, säger Martin Ericsson och fortsätter:

– Vi sålde Daleho Irandust och Martin Olsson när vi insåg att vi inte skulle nå det resultat i år som vi ville. Vi har haft ett tränarbyte som har gett oss en boost, men vi har inte lyckats hålla stabiliteten som grupp. Kontinuiteten har saknats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons