Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dif-profilen tillbaka: "Vill avgöra matcher"

I helgen bestämde han sig och i dag gjorde han första träningen.
Landslagsforwarden Marcus Sörensen, 29, är tillbaka i Djurgården efter fem säsonger i NHL.
Ishockey • Publicerad 7 september 2021
Marcus Sörensen gjorde sin första träning med Djurgården sedan han bestämt sig för att flytta hem från NHL.
Marcus Sörensen gjorde sin första träning med Djurgården sedan han bestämt sig för att flytta hem från NHL.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nye tränaren Barry Smith är nöjd, inte minst med tanke på skadorna under försäsongen där lagkaptenen Jacob Josefson, hjärnskakning, och Manuel Ågren, korsbandsskada, blir borta länge.

– I dag har vi ett helt annat lag än i måndags, säger Smith nöjt efter Sörensens påskrift.

Annons

Sörensen, som spelade med Tre Kronor i VM i våras, säger att han inte känner någon besvikelse över att det inte blev någon fortsättning i NHL, där han spelat för San Jose i fem säsonger.

– Möjligheten fanns fortfarande, men jag valde att flytta hem. Det är en lång process som har pågått i alla fall en månad. Till slut föll det på plats. Det finns tio olika anledningar, bland annat ville familjen flytta hem, jag ville spela här, säger Sörensen.

Kontraktet gäller i fyra år, men Djurgården uppger att Sörensen "under vissa förutsättningar" kan bryta avtalet för spel i utlandet.

Med Djurgårdens misslyckade fjolårssäsong, tia i serien och uttåg i åttondelsfinal, och försäsongsskadorna kommer Marcus Sörensen att få pressen på sig att prestera.

– Kan du inte hantera press ska man inte vara i den här världen. Man kan se det på olika sätt, jag tycker det är kul för det betyder att jag är viktig. I våra samtal har Djurgården sagt att jag inte ska känna någon press, men jag vill känna mig viktig och delaktig. Det ska bli skitkul, säger Sörensen som oftast haft en defensiv roll i NHL, men säsongen 2017-18 gjorde 17 mål och 30 poäng.

Djurgården möter Skellefteå i premiären hemma på lördag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons