Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

De ska kommentera skidor i Viaplays satsning

Per Forsberg och Anna-Karin Strömstedt blir de nya skidkommentatorerna när Nent Group och Viaplay tar över rättigheterna för längdskidor från SVT.
Skidor • Publicerad 3 maj 2021
Nya röster kommer att kommentera Charlotte Kalla och kompani i världscupen och VM.
Nya röster kommer att kommentera Charlotte Kalla och kompani i världscupen och VM.Foto: Mats Engfors/TT

Per Forsberg har tidigare kommenterat längdskidor i Radiosporten och kommenterade skidor för Nent under OS i Sotji 2014.

"Det här är ett drömuppdrag. Längdskidåkning är min hemmaplan, och det känns hedrande, ärofyllt och otroligt kul", säger Per Forsberg i ett pressmeddelande.

Annons

Anna-Karin Strömstedt är en tidigare landslagsåkare i både längdskidor och skidskytte. Hon tävlade bland annat i OS i Turin 2006 där hon var med i stafettlaget som kom fyra.

"Jag är väldigt engagerad i längdskidåkningen och kan kalla mig för en nörd. Och det blev en positiv överraskning att jag och Per fick jobba tillsammans.", säger hon.

Nent kommer sända bland annat världscupen och VM i längdskidor och alpint. Jacob Hård och Anders Blomquist har kommenterat längdskidor i SVT i flera år.

Det är sedan tidigare klart med studioankarna Johanna Ojala och Peter Jihde samt experterna Frida Hansdotter och Johan Olsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons