Danmark vann försenad match

Ett strömavbrott försenade matchen mellan Österrike och Danmark. När den till slut kunde spelas slutade den med dansk 2–1-seger.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2022
Pierre-Emile Højbjerg i duell med Xaver Schlager.
Pierre-Emile Højbjerg i duell med Xaver Schlager.Foto: Andreas Schaad/AP/TT

Jens Stryger Larsen ordnade segern för Danmark med ett klassmål med sju minuter kvar av ordinarie matchtid. Han fick bollen ute på kanten innan han tog sig in och satte den tjusigt i bortre hörnet från omkring sexton meter.

Minst sagt en revansch för Stryger Larsen, som inte får någon speltid i italienska Udinese.

– Jag har varit ute i kylan i sju månader och jag har gjort vad jag kunnat varje dag för att stå här, säger Stryger Larsen till TV 2 och fortsätter:

– Jag är rörd. Jag blev pappa för en vecka sedan. Fan, det här är stort. Det gick i slow motion när bollen strök över mot hörnet. Allt stod stilla, säger han.

Med segern är Danmark uppe i sex poäng av sex möjliga efter de två första matcherna av sex i årets Nations League, efter att ha vänt 0–1 till 2–1 mot Frankrike tidigare. Danmark leder därmed gruppen, framför just Österrike på tre poäng. Övriga lag, Frankrike och Kroatien, har ett poäng var.

Matchen mot Österrike skulle egentligen ha sparkats i gång 20.45, men ett strömavbrott gjorde att det kunde spelas fotboll först klockan 22.15.

Någon stor fotbollsmatch blev det däremot inte tal om. Österrike lyckades bitvis pressa Danmark till misstag, och Danmark uppnådde aldrig riktigt den kontroll man hade eftersträvat.

Danmark tog ledningen efter 28 minuter, genom Tottenham-spelaren Pierre-Emile Højbjerg. Den österrikiska kvitteringen kom via Xaver Schlager efter 67 minuter.