Damkronorna förlorade stort i OS-genrepet

Ishockey • Publicerad 18 december 2021
Damkronorna föll mot Schweiz. Arkivbild.
Damkronorna föll mot Schweiz. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Sista matchen innan OS. Då föll Damkronorna mot Schweiz med klara 0–5 i trenationsturneringen i Basel.

Brynässpelaren Lara Stalder satte dit ledningsmålet med ett lågt avslut från nära håll drygt sex minuter in i matchen.

Sedan fick Damkronorna en dubbel kalldusch i inledningen av andra perioden. Först utökade Nicole Vallario ledningen med en styrning upp i nättaket, och två minuter därpå stod samma Vallario för en läcker aktion när hon placerade in 3–0 i krysset.

Den 21-åriga forwarden Rahel Enzler fortsatte målkalaset halvvägs in i slutperioden, innan Alina Müller fastställde slutresultatet till 5–0 i tom kasse.

När lagen möttes i torsdags vann Sverige med 5–4 i en svängig tillställning. Dessutom blev det seger även mot Tyskland (4–1) på fredagen.

Samlingen i Schweiz är Damkronornas sista innan OS i Peking i februari.