Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Då kan Premier League avgöras med playoff

Det kan bli playoff som avgör om Manchester City eller Liverpool tar hem Premier League. Efter fyra nya mål från Kevin De Bruyne och 5–1 mot Wolverhampton sitter dock Manchester City i förarsätet.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2022
Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde fyra mål när City vann över Wolverhampton.
Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde fyra mål när City vann över Wolverhampton.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Premier League är snart över för denna säsong. De två topplagen Manchester City och Liverpool har bägge två matcher kvar att spela av ligasäsongen. Avgörandet kan dröja in till den sista matchen, eller ännu längre än så.

Manchester City kom till mötet med Wolverhampton i vetskapen om att sju poäng på de tre sista matcherna skulle räcka för att säkra ligatiteln.

Annons

Och efter fyra mål av Kevin De Bruyne och seger med 5–1 kan man räkna in tre av dem. Nu behövs alltså fyra poäng på de två återstående matcherna, förutsatt att Liverpool vinner sina sista matcher.

Men om City misslyckas med uppgiften att ta sina fyra poäng kan det bli en playoffmatch om ligatiteln. Då har nämligen två av fyra villkor för en sådan uppfyllts sedan lagens båda inbördes möten slutat 2–2.

För att en 39:e och avgörande match ska spelas måste lagen nu "bara" ha samma målskillnad och antal gjorda mål. Det blir dock en utmaning för Liverpool som måste ta in sju mål på City på två matcher.

Fakta: Guldstriden i Premier League

1) Manchester City 36 spelade matcher, 94 gjorda mål, +72 i målskillnad, 89 poäng.

Motstånd i sista matcherna: West Ham och Aston Villa.

2) Liverpool 36, 89, +65, 86.

Motstånd i sista matcherna: Southampton och Wolverhampton.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons