Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Curmarks show – sänkte AIK med hattrick

Två mål på 22 matcher i fjol.
Redan nu har Filippa Curmark slagit målskörden från förra säsongen – för på långfredagen gjorde 26-åringen hattrick i Häckens 3–0-seger mot AIK.
Fotboll • Publicerad 15 april 2022
Filippa Curmark bjöd på ett hattrick i segern mot AIK. Arkivbild.
Filippa Curmark bjöd på ett hattrick i segern mot AIK. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Mittfältaren spräckte nollan på Skytteholms IP efter 26 spelade minuter. Curmark fick pannan på bollen och det var 1–0 för gästerna från Hisingen.

Elva minuter senare small det igen.

Annons

Häcken pressade högt, erövrade bollen och tog sig fram på högerkanten genom Johanna Rytting Kaneryd. Kaneryd sprang ifrån sin motståndare innan hon serverade Curmark i boxen som stötte in 2–0.

– Det är klart att det är kul att göra mål. Det gäller att ta vara på chansen – och det gick vägen nu i första halvlek, säger Curmark till Viaplay i paus.

Och det gick vägen även i andra halvlek.

Ett svagt AIK-uppspel landade på Rytting Kaneryds fötter. Återigen tog Rytting Kaneryd fart innan hon på nytt hittade Curmark som fullbordade sitt hattrick.

Häcken vann mötet med 3–0 och toppar damallsvenskan med sju poäng efter tre spelade matcher. AIK har inlett med en seger och två förluster.

– Det är inte hon som brukar göra våra mål, samtidigt har hon en härlig inställning i duellspel och den biten, det är just det som behövs på fasta situationer ibland. Det tredje är det jag är mest imponerad av. Det är en väldigt känslig lyftning på bortre där. Jättekul, jag tror aldrig hon har gjort hattrick innan, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons