Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Covid-kaos – bara 11 spelare i truppen

Handboll • Publicerad 4 november 2020
Bosnien-Hercegovina tvingas klara sig med elva spelare i veckans EM-kvalmatcher. Skamligt, anser Benjamin Buric, den ende målvakten i truppen. Arkivbild.
Bosnien-Hercegovina tvingas klara sig med elva spelare i veckans EM-kvalmatcher. Skamligt, anser Benjamin Buric, den ende målvakten i truppen. Arkivbild.Foto: Ole Martin Wold/NTB

Bara elva spelare i truppen.

Det är läget för Bosnien-Hercegovinas handbollslandslag till EM-kvalmatcherna mot Tyskland och Österrike på torsdag respektive söndag.

Annons

Laget har drabbats av en rad skador och flera covid-19-fall och försökte in i det sista få matcherna uppskjutna. Men det europeiska förbundet EHF sade tvärt nej.

Därmed blir det nu spel med bara elva spelare, enligt spelarlistan som Bosnien-Hercegovinas förbund publicerat på sin webbplats.

Matcherna blir av trots att hittills tolv andra EM-kvalmatcher skjutits upp på grund av pandemin.

Landslagsmålvakten Benjamin Buric, till vardags i tyska Flensburg-Handewitt, kallar EHF:s beslut för skamligt.

– Jag kommer att vara den ende målvakten. Det har jag inte hört talas om i handbollen tidigare, men det är bara ytterligare en orättvisa gentemot vårt lag, säger Buric till nyhetsportalen Klix.

Sverige möter Rumänien respektive Kosovo i veckans EM-kvalmatcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons