Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Corona i franska stjärnlaget – premiären i fara

Världscuppremiären i skidskytte kan bli utan åkare från toppnationen Frankrike och Ryssland. Coronasmitta finns i bägge landslagen, och nu är det upp till finländska myndigheter att besluta om några åkare från de drabbade lagen kan komma till start i Kontiolax i helgen.
Skidskytte • Publicerad 26 november 2020
Det franska stafettlaget efter VM-guldet förra säsongen. Arkivbild.
Det franska stafettlaget efter VM-guldet förra säsongen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det internationella skidskytteförbundet (IBU) skriver i ett pressmeddelande att lagmedlemmar i Frankrike har testat positivt för covid-19 och har isolerats.

Man skriver också att de finländska myndigheterna beslutat att det inte krävs någon karantän för det franska laget, men att man fortfarande väntar på ytterligare besked. Frankrikes herrlandslag kammade hem åtta medaljer i VM förra säsongen.

Annons

Även det ryska landslaget har drabbats av coronasmitta. Enligt ryska nyhetsbyrån Tass har fyra fall av covid-19 konstaterats inom laget – åkaren Anton Babikov tillsammans med två läkare och en massör. Senare under torsdagen skriver dock Tass att det ryska laget trots allt kommer till start – enbart Babikov och hans rumskamrat Jevgenij Garanitjev missar premiären.

"Karantänen har tagits bort från det ryska landslaget, bara Babikov och Garanitjev kommer att missa inledningen av världscupen", skriver det ryska skidskytteförbundet i ett uttalande enligt Tass.

IBU har dock inte bekräftat uppgifterna.

Även Moldavien, Lettland och Rumänien har positiva fall av covid-19, och har isolerats, skriver IBU.

"De ansvariga finländska hälsovårdsmyndigheterna har informerats och kommer att besluta om ytterligare förfaranden. Mer information kommer att ges senare", skriver IBU.

Världscuppremiären i Kontiolax inleds på lördag med distanslopp.

Det svenska alpinlandslaget hamnade den gångna helgen i en liknande sits när en ledare i laget testade positivt på plats i Finland varpå hela laget sattes i karantän. De svenska damerna missade därmed slalompremiären i Levi.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons