Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stort coronautbrott stoppar Tottenham

Ett stort coronautbrott i Tottenham har gjort att såväl torsdagens match mot Rennes i Conference League som den i Premier League mot Brighton på lördag skjuts upp.
"Spelarnas och ledarnas hälsa måste komma i första hand", säger Premier League-organisationen i ett uttalande.
Fotboll • Publicerad 9 december 2021
Tottenhamtränaren Antonio Conte. Arkivbild.
Tottenhamtränaren Antonio Conte. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

Minst åtta spelare och fem ledare i Tottenham är smittade med corona, berättade tränaren Antonio Conte på en presskonferens under onsdagen.

Först meddelade Europeiska fotbollsförbundet Uefa att torsdagens Conference League-match mot Rennes inte blir av och ett par timmar senare kom Premier League med beskedet att lördagens match mot Brighton också skjuts på framtiden.

Annons

"Ledningen för Premier League har valt att skjuta upp matchen, efter att ha lyssnat på råd från medicinsk expertis", säger ligaorganisationen i ett uttalande.

Det är oklart när de båda matcherna kommer att spelas. Rennes hade precis anlänt till Storbritannien när laget fick beskedet att torsdagskvällens match ställdes in och på sin webbplats skriver den franska klubben att Tottenham har agerat osportsligt, i och med att "Spurs" inte angett exakt hur många spelare som är smittade i truppen. Rennes har bett Uefa att utreda frågan vidare.

Enligt Uefas regelverk är det inte tillåtet att matcher skjuts upp om det finns 13 friska spelare i truppen och minst en målvakt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons