Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Une Larssons lugnande besked: "En smäll"

Efter drygt en timme linkade Jacob Une Larsson av planen.
Men nu ger han lugnande besked inför derbyt mot Hammarby.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
Djurgårdens Jacob Une Larsson. Arkivbild.
Djurgårdens Jacob Une Larsson. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter 63:e minuters spel på Tele2 arena satte han sig ner. Jacob Une Larsson tog sig för högerbenet och efter en kortare behandling haltade han hårt lindad av planen.

– Jag vet inte vad som hände. Jag kom ner i halvtid och kände att det inte kändes så bra i vadfästet, i knävecket ungefär, säger han.

Annons

– Det blev sämre men jag hoppades att det skulle släppa när jag blev varm i andra, vilket det inte gjorde. Jag kände mig såpass hämmad att jag valde att ta ett byte.

"Lugnande besked"

Mittbacken undersöktes av lagläkarna efter matchen och den snabba prognosen gav ett positivt besked för Une Larsson, med tanke på Djurgårdens derby mot Hammarby på söndag.

– Jag fick lite lugnade besked av vår doktor när vi var nere och undersökte det. Det var positiva prognoser till söndag, säger Une Larsson, som absolut inte vill missa chansen att få revansch mot Stockholmsrivalen efter förlusten i svenska cupen.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har stenkoll på hur deras inledning har varit, men det var ett surt möte med dem i cupen och så mycket vet jag att det är ett bra lag. Det blir nog en bra drabbning på söndag, vi kommer med en bra form och jag hoppas att vi kan bjuda upp till lite bra spel.

Bra spel och bra resultat blev det också för Djurgården hemma mot Östersund.

Serieledaren säkrade 2–0-segern via mål från Edward Chilufya i elfte minuten och sedan Jesper Löfgrens nick till 2–0 i 79:e.

Enligt Jacob Une Larsson var det precis vad klubben behövde efter förra omgångens bortaförlust mot nykomlingen Degerfors.

– Det var viktigt. Det kändes snöpligt i söndags och det var skönt att få studsa tillbaka.

Vill se fler mål

Tränaren Thomas Lagerlöf var också nöjd med mycket men det fanns en speciell detalj som han vill ska förbättras.

– Vi måste göra flera mål. Vi lyckades vinna ändå men det blir ju en bekvämare resa om man punkterar den här matchen i första halvlek, säger han.

Annons

Och hur ska Djurgården göra det?

– Man ser till att skjuta bollen innanför ramen. Sedan gör ju (Aly) Keita åtminstone tre avancerade räddningar och han bidrog till att hålla liv i matchen, säger han.

– Men något inspel behöver sitta rätt på foten på den som ska raka in bollen i mål och något skott ska väl inte komma studsande in i famnen på Keita utan sitta hårt i gaveln.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons