Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Corona tvingar Södertälje att lämna wo

Basket • Publicerad 12 april 2021
Corona tvingar Södertälje att lämna wo mot Luleå i basketligan. Arkivbild.
Corona tvingar Södertälje att lämna wo mot Luleå i basketligan. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Södertälje tvingas lämna wo i toppmatchen mot Luleå i näst sista omgången i basketligan.

En av spelarna i SBBK har testat positivt för covid-19, och några andra har uppvisat symptom. Eftersom beskedet om smittan kom för sent inför matchen kan inte matchen flyttas utan laget måste lämna walk over. Det ger Luleå segern med 20–0.

Annons

– Det är inte roligt det här. Nu får vi ta en dag i taget. Truppen ska vara i karantän i två hela dygn, sedan ska alla testas på onsdag förmiddag igen så får vi se hur läget är då, säger klubbdirektören Johan Strömwall till Länstidningen.

Södertälje jagar seriesegern, men passeras nu av Norrköping som har samma tabellpoäng men nu bättre poängdifferens än Södertälje.

På fredag ska den sista omgången spelas, Södertälje ska då möta jumbon Fryshuset.

– Det gäller att ha ännu mer tålamod den närmaste tiden. Sedan måste vi ju titta framåt och på ett sätt så att man inte riskerar att nåt slutspel inte blir av, att lagen smittas. Det skulle ju vara jättetråkigt, säger coachen Ludwig Degernäs.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons