Connor McDavid meste poänggörare på 27 år

Edmontons Connor McDavid är ohotad i NHL:s poängtopp. Med ett mål och en assist mot Ottawa är han nu uppe i 129 för säsongen, mer än någon annan nu aktiv spelare lyckats åstadkomma.
Ishockey • Publicerad 15 mars 2023
Connor McDavid är svårstoppad.
Connor McDavid är svårstoppad.Foto: Jason Franson/AP/TT

Connor McDavid och hans offensivt starka Edmonton fortsätter att storma fram i den nordamerikanska proffsishockeyligan.

Ottawa hängde med i första perioden som slutade oavgjort, men med tre mål i andra perioden säkrade Edmonton segern. Connor McDavid stod för en assist, och satte själv den avslutande pucken i mål i tredje perioden som fastställde slutresultatet till 6–3.

Med sin 73:e assist och 56:e mål för säsongen kliver Connor McDavid upp i toppen bland nu aktiva NHL-spelare. Så många mål har nämligen inte någon producerat under en enskild säsong sedan Mario Lemieux med 161, säsongen 1995–1996.

Faktum är att ingen annan nu aktiv spelare stått för fler poäng under en och samma säsong. Å andra sidan har den 26-årige kanadensaren en bra bit kvar upp till Wayne Gretzkys rekord 1985–1986, som då nådde hisnande 215 poäng.

Tvåa i NHL:s poängliga är McDavids lagkamrat Leon Draisaitl, som blev andre spelare den här säsongen att nå 100 poäng med sina två mål i matchen.