Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Coleman om OS-beskedet: "Inte jättebetryggande"

För tre veckor sedan var det grönt ljus för publik i OS – tidigare i veckan kom vändningen när all publik stoppades.
OS-arrangörernas hattande ger inte simprofilen Michelle Coleman några bra vibbar inför Tokyospelen som invigs om knappt två veckor.
Simning • Publicerad 11 juli 2021
Michelle Coleman.
Michelle Coleman.Foto: Johan Jeppsson/TT

– När de tar tillbaka det så känns det inte jättebetryggande, vi är ju fortfarande i en pandemi, så det känns som det går åt fel håll, säger hon.

Det var i torsdags som den plötsliga vändningen kom från OS-arrangören. Bara tre veckor efter beskedet att publik skulle tillåtas med ett maxtak på 50 procent av arenakapaciteten, dock högst 10 000 åskådare.

Annons

De styrande i huvudstaden Tokyo bestämde samtidigt att det nödläge som nu råder på grund av hög smittspridning ska förlängas till och med den 22 augusti.

Michelle Coleman säger:

– Det är lite att det går åt fel håll. Man fick positiva förväntningar när de släppte och tillät publik. Att man tar ett sånt steg nu känns ju inte jätteskönt. Sedan är det självklart tråkigt att inte tävla utan publik.

Coleman, sjua på 200 meter fritt i OS i Rio, säger dock att hon inte räds att åka till Tokyo där hon ska simma 50 meter fritt och lagkapper.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons