Citys segertrend fortsätter: 21 raka

Varför sluta efter 20 segermatcher i rad?
För Manchester City var det aldrig aktuellt.
I stället förlängde Premier League-ettan segerraden till 21, med 4–1 hemma mot Wolverhampton.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2021
Gabriel Jesus gjorde två av Manchester Citys mål i segern mot Wolverhampton.
Gabriel Jesus gjorde två av Manchester Citys mål i segern mot Wolverhampton.Foto: Carl Recine/AP/TT

Segerraden på 21 matcher i rad handlar om säsongens samtliga tävlingsmatcher.

Men 15 av dessa har säkrats i Premier League.

Och det är just den raden som gör att klubben toppar tabellen, visserligen med en match mer spelad, 15 poäng före stadsrivalen United.

Den senaste matchen i trenden: 4–1 mot Wolverhampton.

Sex ändringar

Till hemmamötet valde tränaren Pep Guardiola att göra sex ändringar i startelvan jämfört med helgens 2–1-seger mot West Ham.

Skillnaden?

Ingen större.

City styrde och ställde som vanligt, och tog ledningen redan efter 15 minuters spel på Etihad.

Riyad Mahrez skickade in bollen från högerkanten med sikte på Raheem Sterling, men gästernas Leander Dendoncker hann först, satte upp vänsterfoten och stötte in bollen bakom målvakten Rui Patricio.

Aymeric Laporte fick sedan sitt 2–0-mål bortdömt för offside och Bernardo Silva brände sin dubbelchans då Patricio räddade första och City-spelaren inte lyckades sätta dit returen.

Efter Citys brända chanser var det i stället Wolverhamptons Conor Coady som hittade nätet när han språngnickade in João Moutinhos frispark till 1–1 i 61:a minuten.

Där och då var Manchester Citys segerrad borta – men bara tillfälligt.

Jesus avgjorde

Manchesterklubben fick omgående fart på spelet igen — efter att ha hamnat i ett för självsäkert bolltrillande efter ledningsmålet – och hittade rätt i 80:e minuten.

Gabriel Jesus fick tag på en lös boll i straffområdet och tryckte in 2–1 via Dendoncker.

Tio minuter senare, i 90:e, satte Mahrez 3–1 och på tilläggstid prickade Gabriel Jesus sitt andra mål i matchen till 4–1.

Med segern tangerades dessutom klubbrekordet på 28 raka tävlingsmatcher utan förlust.

Tvåan Manchester United möter Crystal Palace borta på onsdagskvällen, och på söndag väntar ett hett Manchesterderby där City kan dryga ut serieledningen ytterligare.