City tog hem cuptiteln efter drama

Fotboll • Publicerad 1 november 2020
Manchester City fick jubla på Wembley – till slut.
Manchester City fick jubla på Wembley – till slut.Foto: Facundo Arrizabalaga/AP/TT

Manchester City tog hem den tredje titeln på fyra år i damernas FA-cup – men det krävdes förlängning innan dramat mot Everton var över. Den amerikanska landslagsspelaren Sam Mewis gav City ledningen när hon nickade in 1–0 strax före paus, men efter en timmes spel var det kvitterat på Wembley.

Matchen gick till förlängning och först där kunde Manchester City avgöra – genom två inhoppare. Georgia Stanway satte 2–1 i den 111:e minuten innan Janine Beckie gjorde 3–1 med matchens sista spark.

Finalen skulle egentligen ha avgjorts i maj men sköts fram på grund av pandemin.