Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Arsenal ökar i toppen – City skrällförlorade

Sista matchen före VM-uppehållet.
Då knockades Aymeric Laporte blodig när hans Manchester City chockartat föll med 1–2 hemma mot Brentford.
Senare vann Arsenal med 2–0 mot Wolverhampton efter två mål av Martin Martin Ødegaard – och ökade avståndet i Premier League-toppen.
Fotboll • Publicerad 12 november 2022
Martin Ødegaard låg bakom Arsenals seger.
Martin Ødegaard låg bakom Arsenals seger.Foto: David Cliff/AP/TT
Brentfords Ivan Toney petades från den engelska VM-truppen. 26-åringen svarade på petningen med att göra båda målen i 2–1-segern mot Manchester City.
Brentfords Ivan Toney petades från den engelska VM-truppen. 26-åringen svarade på petningen med att göra båda målen i 2–1-segern mot Manchester City.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Brentford fick sista ordet i matchen. Med två minuter kvar av den tio minuter långa tilläggstiden kontrade bortalaget in 2–1. Siste man på bollen och matchhjälte: Ivan Toney, 26, som inte togs ut i den engelska VM-truppen.

– Jag kan bara fortsätta göra mitt bästa, göra bra saker för laget och vem vet vad som kan hända då. Självklart är det en besvikelse (att inte vara med i VM-truppen), men jag vet vad jag är kapabel till, säger tvåmålsskytten enligt The Guardian.

Annons

Samme Toney öppnade även målskyttet för gästande Brentford 15 minuter in i matchen innan Phil Foden kvitterade på tilläggstid i första halvlek.

João Cancelo försökte filma till sig en straff i slutminuterna, före matchavgörandet, något domare Peter Bankes inte gick på utan delade i stället ut en varning till portugisen.

Knockades blodig

Andra halvlek fick dessutom ett långt uppehåll inledningsvis efter att 28-årige Laporte, som tidigare i veckan blev uttagen i Spaniens VM-trupp, oturligt fick en armbåge i ansiktet i samband med en hörna.

Efter flera minuter – och med ett kraftigt bandagerat huvud – var mittbacken uppe på benen igen och jagade ett ledningsmål tillsammans med övriga lagkamrater i City.

Men det blev alltså förlust med 1–2.

– De må vara Manchester City, men de är människor och människor kan också förlora matcher, säger Ivan Toney.

Arsenal kan rycka

City hade chansen att ta sig förbi Arsenal och upp i serieledning, men förlusten gör att Manchester-klubben fortsatt är tvåa i tabellen.

Och nu är det avståndet fem poäng.

Arsenal vann nämligen borta mot Wolverhampton med 2–0 senare under kvällen. Stor häjlte: norske landslagsmannen Martin Ødegaard med sina två mål.

Helgens Premier League-omgång är den sista innan VM i Qatar inleds, ligan återupptas sedan den 26 december.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons