Chelsea ångar på mot ny ligatitel

Stina Blackstenius gör vad hon kan för att hålla liv i Arsenals dröm om mästerskapsbucklan.
Problemet är att Chelsea vägrar släppa in rivalen i matchen.
6–0 hemma mot Leicester var ett stort steg mot en ny ligatitel.
Fotboll • Publicerad 10 maj 2023
Danskan Pernille Harder gjorde två av målen när Chelsea körde över Leicester på hemmaplan, 6–0, på onsdagskvällen. Arkivbild.Foto: Rhianna Chadwick/AP/TT

Manchester United leder fortfarande Super League. Men regerande mästarlaget Chelsea är nu bara en poäng bakom och har tre matcher kvar att spela, United bara två.

Onsdagens seger hemma på Kingsmeadow – Magdalena Eriksson spelade från start och Johanna Rytting Kaneryd byttes in i andra halvlek – var odiskutabel och Chelsea satte tonen direkt genom ett nordiskt samarbete där danskan Pernille Harder serverade norskan Guro Reiten till 1–0 i den åttonde minuten.

Blackstenius-dubbel

Erin Cuthbert rullade in 2–0 i den 18:e innan Harder knöt ihop halvleken, och punkterade matchen, med två mål före pausvilan. Lauren James smällde sedan upp 5–0 i krysset kort efter paus och Jelena Cankovic satte 6–0 på tilläggstid, för att ytterligare befästa utklassningen.

Om en vecka kan Chelsea ta över serieledningen när man möter West Ham på bortaplan.

Lokalrivalen Arsenal hoppas däremot på en West Ham-skräll. Efter onsdagens 4–0 borta mot Brighton lever fortfarande titelchansen för Jonas Eidevalls lag, även om fem tunga poäng står mellan trean Arsenal och tvåan Chelsea.

Svenska landslagsanfallaren Stina Blackstenius lade i princip på egen hand grunden till segern mot Emma Kullbergs och Julia Zigiotti Olmes Brighton. I den sjätte minuten vände Blackstenius bort en back i straffområdet och precisionssköt in 1–0 i det bortre hörnet. Två minuter senare bredsidade hon kallt in 2–0.

Viktigt derby

Blackstenius hade bud på många fler mål under matchen. 27-åringen var bland annat en offsideavblåsning ifrån ett äkta hattrick i den elfte minuten och hann också med att träffa kryssribban innan första halvlek var över.

I stället var det Frida Maanum och Victoria Pelova som med var sitt mål såg till att Arsenal hade en betryggande 4–0-ledning in till paus – ett resultat som också stod sig matchen ut.

I näst sista omgången, på söndag nästa vecka, tar Chelsea emot Arsenal i en av säsongens viktigaste matcher.

Fakta: Super League-avgörandet