Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brynäs tränare avgår efter finalförlusten

Efter nederlaget i finalserien mot Luleå väljer Brynäs tränare Henrik Glaas att avgå. Han fortsätter dock i föreningen som ungdomsansvarig.
Ishockey • Publicerad 13 april 2022
Brynäs tränare Henrik Glaas avgår efter finalförlusten mot Luleå. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

"Vi har haft ett fantastiskt bra samarbete under de här tre åren och Henrik har själv uttryckt att det var en treårsplan han skrev på för. Vårt lag har stadigt blivit bättre för varje säsong och han lämnar oss med högt huvud", säger sportchefen Erika Grahm i ett uttalande på klubbens hemsida.

Henrik Glaas ledde den här säsongen Brynäs till final i SDHL där det blev förlust mot Luleå. Säsongen 2019-20 nådde laget semifinal medan det blev ännu en finalförlust säsongen 2020-21.

Annons

"Resan fick inte det slut vi ville. Vi prickade av alla punkter förutom den sista, att ta guldet. Vi hade möjligheten att knyta ihop vår treårsplan men misslyckades i sista matchen. Det är en tomhetskänsla just nu, men ändå en stolthet när vi lyfter blicken", säger Henrik Glaas.

Glaas kommer att fortsätta som ungdomsansvarig i Brynäs.

"Det känns jättebra att ha kvar Henrik i föreningen även framöver", säger Erika Grahm.

En ny tränare kommer att annonseras inom kort, meddelar klubben.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons