Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brynäs kan införa totalförbud mot KHL-spelare

Spelare som spelat i KHL efter den 24 februari 2022 kommer inte längre välkomnas i Brynäs. Det blir verklighet om den motion som föreslår just detta röstas igenom på föreningens årsmöte.
Ishockey • Publicerad 13 juni 2023
Brynäs, som kommande säsong spelar i hockeyallsvenskan, kan komma att förbjuda spelare som spelat i KHL efter krigsutbrottet.Foto: Anders Wiklund/TT

"Brynäs IF:s styrelse delar uppfattningen att aktivt markera mot den oprovocerade invasionen av Ukraina", skriver styrelsen i ett svar.

I en motion inför årsmötet den 19 juni föreslår en medlem att Brynäs inte ska skriva kontrakt med spelare och ledare som verkat i KHL efter krigsutbrottet.

Annons

Ett förslag som föreningens styrelse ställer sig bakom.

Dansk kan påverkas

Förslaget innebär att även de som fullföljde sina kontrakt våren 2022 inte kommer få representera Brynäs i framtiden. Detta skulle till exempel innebära att målvakten Oscar Dansk, som har ett förflutet i Brynäs, inte kommer att kunna spela i Gävlelaget i framtiden.

Svenska ishockeyförbundet vill inte kommentera om man kommer följa Brynäs och hänvisar i stället till att den tidigare policy man tagit fram ligger fast. I augusti 2022 beslutade förbundet att KHL-spelare inte var tillgängliga för svenska landslag tills vidare.

"Har dragit det ett steg längre"

Håkan Svedman, klubbdirektör i Brynäs, om styrelsens val att backa motionen:

– Vi har dragit det ett steg längre (än Svenska ishockeyförbundet, reds anm.) Så får vi se huruvida medlemmarna tycker det är bra eller inte, annars får vi naturligtvis utvärdera det.

Han fortsätter:

– Det är ett tills vidare beslut. Så får man avvakta och se om det dyker upp saker i framtiden som gör att det här beslutet kan ändras. Vi säger inte att det är för tid och evighet. Men det är det ställningstagande som vi gör här och nu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons