Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Silver till Thorgren i big air i X-games

Det blev revansch och silver för Sven Thorgren när big air i snowboard avgjordes i X-games i Aspen, Colorado, under söndagskvällen lokal tid.
Freestyle • Publicerad 1 februari 2021
Sven Thorgren avslutade X-games i Aspen med ett silver. Arkivbild.
Sven Thorgren avslutade X-games i Aspen med ett silver. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Det här var den bästa åkningen i mitt liv. Jag har nog aldrig varit så peppad som när jag satte mitt andra hopp. Det var ett trick som jag aldrig ens provat förut och nu satte jag det perfekt. Jag hade världens sämsta känsla efter slopestylen i dag, hade ont överallt och sen lyckades jag vända det till bästa kvällen någonsin", säger Thorgren i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Tidigare under dagen slutade Thorgren sjua i slopestyle och han sade då att han var riktigt besviken, men såg fram emot big air-tävlingen.

Annons

"Hoppet är sjukt fett, riktigt stort, precis så som jag gillar det", sade han inför tävlingen.

Poängen 44, 48, 20, 24 och 47 räckte till 95 sammanlagda poäng och en andraplats för svensken, då bara de två bästa åken räknas.

Norrmannen Marcus Kleveland imponerade när han fick 48 poäng på båda sina bästa åk och vann tävlingen med 96 poäng. Landsmannen Mons Røisland knep bronset med 93 poäng.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs fel poäng och fel pallplats för Thorgren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons