Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Broberg om helvetet: "Börjar bli galen"

Huvudet vill, men kroppen säger ifrån.
Kristoffer Broberg gick runt Ullna på finfina 66 slag, men tvekar ändå om en fortsatt satsning.
– Jag börjar bli galen. Jag vill inte spela golf på det här sättet, säger Broberg.
Golf • Publicerad 10 juni 2023
Kristoffer Broberg under tredje rundan i Scandinavian Mixed.
Kristoffer Broberg under tredje rundan i Scandinavian Mixed.Foto: Jessica Gow/TT

När Kristoffer "Kotte" Broberg hösten 2021 tog karriärens andra Europatourseger i Nederländerna kunde han inte hålla tillbaka tårarna. Stockholmaren pratade om att han hade "sex års helvete" bakom sig.

Segern sötma var ljuv just då. Men nu, knappt två år senare, är helvetet fortfarande inte över.

Annons

Brobergs problem med vänster höft började 2015, när han var ett av svensk golfs heta framtidsnamn som just hade vunnit på Europatouren för första gången. Tre operationer har inte hjälpt.

– Det känns dåligt över bollen. Låst. Jag känner att jag knappt kan svinga bakåt. Jag har ingen känsel (i vänstersidan) och det känns som att jag bara står på högerfoten. Det är sjukt svårt och tufft mentalt, berättar 36-åringen.

"Sjukt jobbigt"

Den dåliga känslan syntes inte i Kristoffer Brobergs scorekort på lördagen. Han petade i sju birdies innan dagens enda bogey kom på hål 16. Efter 66-rundan klättrar Broberg ordentligt i resultatlistan på Scandinavian Mixed, där han är strax utanför de 20 bästa på –7 totalt.

– Jag känner bara att jag spelar på 50 procent där ute. Det är svårt att förklara och folk kanske tror att man är en idiot. Men det är så jag känner och upplever och det är något jag jobbar med varje dag.

Frustrationen är tydlig när Broberg står och snackar efter rundan.

– Jag var i Zürich för en och en halv månad sedan och gjorde magnetröntgen och "body scans" och allting, men de hittar ingenting. Det är sjukt jobbigt, säger Broberg som nu också får hjälp av kände idrottsläkaren Per "Pliggen" Andersson.

TT: Hur länge orkar du satsa?

– Jag vet inte. Jag får ta det här året. Men jag vill inte spela golf på det här sättet i alla fall.

På Challengetouren

En seger ger i vanliga fall två års garanterat medlemskap på Europatouren. Men eftersom Brobergs triumf kom i en tävling med lite mindre prispengar blev det bara ett år. Därför håller han till vardags numera till på Challengetouren.

– Jag vill bara spela golf för att det är roligt. Det spelar ingen roll om det är här eller på Challengetouren eller Nordic League... Jag vill bara att det ska kännas bra och känns det bra vet jag att jag är bland de bästa här.

Frågan är om Kristoffer Brobergs kropp någonsin ger honom en ärlig chans att visa det igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons