Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brasiliens hälsning till Pelé: "Önskar god hälsa"

Brasiliens landslag har fullt fokus på fotbolls-VM i Qatar.
Men plats för legendaren Pelé finns alltid.
Fotboll • Publicerad 1 december 2022
Fotbollslegendaren Pelé har lagts in på sjukhus. Nu får han hälsningar från Brasiliens landslag som är i Qatar. Arkivbild.
Fotbollslegendaren Pelé har lagts in på sjukhus. Nu får han hälsningar från Brasiliens landslag som är i Qatar. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Pelé har lagts in på sjukhus São Paulo för att få sin cancermedicin reglerad.

Fotbollslegendarens dotter Kely Nascimento var snabbt ute och skrev på Instagram att det inte är någon fara för 82-åringens hälsa.

Annons

Hon tackade även för all omtanke och kärlek.

Nu kommer det support från Qatar.

Det är Brasiliens förbundskapten Tite, vars landslag redan är klart för åttondelsfinal och avslutar gruppspelet mot Kamerun på fredagen, som skickar en hälsning till Pelé.

– Vi vill alla önska Pelé god hälsa, säger han.

I december i fjol lades Pelé in för vård av en tarmtumör. Sjukhuset uppgav då att hans tillstånd var stabilt och att han förväntades skrivas ut inom några dagar.

Två månader tidigare opererades en tumör bort på den högra delen av tjocktarmen, och han var i samband med det inlagd på sjukhus i nästan en månad.

Pelé är av många ansedd som tidernas främsta fotbollsspelare, och tog bland annat VM-guld 1958, 1962 och 1970.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons