Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Boxplay sänkte HV71 – förlorade mot Rögle

En målvakt som tystade kritikerna och en glödhet forward.
Rögle vann mot HV71, med 2–1, och distanserade sig från streckstriden.
Ishockey • Publicerad 7 januari 2023
Rögle besegrade HV71. Arkivbild.
Rögle besegrade HV71. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Senast lagen möttes vann HV71 och på lördagseftermiddagen var ängelholmarna ute efter revansch. Men de grönklädda, som förlorat årets två inledande matcher, har inte alls varit samma vinstmaskin som under förra säsongen då man vann grundserien. Senast mot Örebro tappade man snöpligt en till synes trygg ledning och förlorade.

HV är SHL:s sämsta lag i boxplay och 13 minuter in i matchen tog Rögle vara på det när Oskar Stål-Lyrenäs styrde in Daniel Zaars skott. Målet var det 21:a för säsongen gästerna släppte in med en man mindre på isen, och innebar Stål-Lyrenäs sjätte poäng på de senaste fyra matcherna.

Annons

– En underbar passning från Zaar och skönt att se pucken gå i mål, säger Stål-Lyrenäs.

"Frustrerande"

Men desto längre matchen led desto mer tilläts HV71 ta över spelet, och efter att bara ha skjutit ett skott på mål i den första perioden tvingade de nu hemmamålvakten Calle Klang till storspel.

– Jag tycker vi spelar bra, men vi måste hitta ett sätt att få pucken i mål. Det är frustrerande, säger HV71:s nytillträdde lagkaptenen Niklas Hjalmarsson.

I slutminuterna fortsatte HV trycka på, men istället för en kvittering innebar en omdiskuterad trippingutvisning i offensiv zon att Rögle fick spela med en man mer. Med Mikael Bödker i utvisningsbåset small det igen när Rögles Adam Tambellini med knappa fem minuter kvar tilläts stänga matchen.

– Det blev utvisning och de gjorde mål. Jag gick självklart inte in i duellen för att ta en tripping. Men nu måste vi köra ner huvudet och fortsätta kriga för varje poäng. Vi har en vecka till nästa match och har tid att slipa på vad som behöver bli bättre, säger Bödker.

Målvakt matchens lirare

Det sista gick dock i mål och innebar slutresultatet 2–1.

– Vi löser det på ett bra sätt till slut, säger Klang som motade hela 24 skott.

– Så länge vi tar tre poäng är jag nöjd, säger målvakten som även utsågs till ”matchens lirare”.

Segern var extra skön för just honom. Rögle har kritiserats för att inte vara lika bra som förra säsongen, och främst har målvakterna av experter pekats ut som en svag länk.

– Man hör snacket, men det är inget som påverkar mig. Vi vet att vi inte har spelat vår bästa hockey, men det känns som att detta kan vara en vändpunkt. Så fort jag ser eller hör något som inte är positivt så sporrar det mig bara, säger han och tillägger:

– Förra säsongen kunde vi vända och vinna matcher utan att vi målvakter har behövt stå på huvudet, så har det inte varit den här säsongen. Jag har som mest fått två-tre matcher i rad. Att kanske få fem och inte behöva gå in med pressen om att man måste göra en jättebra match kan betyda mycket.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons