Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Boquist om petningen: "Rent skitsnack"

Martin Boquist talar nu ut om varför han sparkades som assisterande förbundskapten i handboll. Det var förbundskaptenen Glenn Solberg som ville ha bort honom.
Handboll • Publicerad 3 juni 2022
Martin Boquist och Glenn Solberg under EM i januari.Foto: Fredrik Sandberg/TT

För två månader sedan fick Boquist lämna det svenska herrlandslaget, som i januari tog EM-guld. Svenska handbollförbundet motiverade det med att det handlade om "utvecklingen av svensk landslagshandboll".

Det resonemanget köper inte Boquist.

Annons

– Allt annat än att det var Glenn som inte ville ha kvar mig är rent skitsnack, säger Boquist till Aftonbladet.

Enligt Boquist blev det en spricka mellan honom och Solberg i samband med landskamperna i Polen i mars, då Boquist upptäckte att han inte längre fick vara med och påverka.

Enligt Boquist frågade han Solberg vad som var fel och fick till svar att Solberg inte tyckte att Boquist trodde på Solbergs ledarskap och inte gav honom beröm.

– Detta är den enda kritik jag har fått på sex år som assisterande förbundskapten – att jag inte har gett Glenn beröm.

Landslagschefen Hanna Fogelström vidhåller att petningen av Boquist handlade om landslagsutvecklingen.

– Det är inget som ändrats från vårt håll nu för att Martin valt att säga någonting. Det är fortfarande helheten som jag pratat om hela tiden. Det är inte en detalj som lett till beslutet. Vi har valt att gå en annan väg även om Martin gjort bra saker. Vi tror på en annan väg framåt, säger hon till Aftonbladet.

Ingen ny assisterande förbundskapten har utsetts. Nästa mästerskap för handbollsherrarna är hemma-VM i januari nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons