Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Blågults" landskamp uppges flyttas efter oro

Sverige uppges möta Algeriet i en vänskapslandskamp i november.
Men nu flyttas matchen – på grund av oro för säkerheten.
Fotboll • Publicerad 14 oktober 2022
Sverige i Nations League-mötet med Serbien i september. Arkivbild.
Sverige i Nations League-mötet med Serbien i september. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det svenska herrlandslaget avslutar 2022 med att möta Mexiko i Girona, Spanien, den 16 november. Tre dagar senare är ytterligare en landskamp planerad, men Svenska fotbollförbundet (SvFF) har ännu inte offentliggjort motståndare eller spelort.

Enligt Fotbollskanalen, som hänvisar till DZ Foot, kommer "Blågult" att ställas mot Algeriet i Frankrike den 19 november. Däremot skriver sajten att lokala myndigheter stoppat matchen som var tänkt att spelas på Stade Vélodrome i Marseille, i stället kommer matchen spelas på Stade Océane i Le Havre. Vidare skriver sajten att oro för säkerheten är anledningen till flytten.

Annons

– Den (matchen mellan Sverige och Algeriet) är inte officiell. Hade vi sagt att den här var klar och så ska det flyttas blir det bara krångel, säger landslagschef Stefan Pettersson till TT.

TT: Du kan inte säga något om uppgifterna?

– Det är ingen idé tycker jag, när det är klart går vi ut med det, det är så vi brukar göra.

– Jag hade velat att det skulle varit klart för en månad sedan. Det är en del involverade när man ska arrangera en sådan här match, innan alla är överens och innan allt är på papper kan vi inte säga att det är klart heller.

TT: Vad vill ni ha för typ av motstånd?

– Algeriet är ju en rolig motståndare, vi försöker få till det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons